Over DataSquare

Data Square is in 1991 opgericht door Ernst Burgers. Als werktuigbouwkundig ingenieur ontstond eind jaren tachtig de passie voor IT. Eerst gamen op een Commodore 64 met een Floppy disk zonder internet. Snel daarna werden de zakelijke en studie mogelijkheden gezien zoals het programmeren in Basic en Fortran. De Commodore 64 werd vervangen door een “echte” IBM 8086 Personal Computer.

Tegenwoordig zijn de floppy’s en harddisks ingeruild voor supersnelle Solid State Disks, de Coax-netwerkkabel voor een Wifi-netwerk en de servers zijn in veel gevallen vervangen door een cloudoplossing. Er is veel veranderd. De passie voor IT en de focus op verbeteringen voor onze klanten zijn gebleven. Ernst vertelt graag over de hedendaagse IT mogelijkheden en de praktische meerwaarde die deze voor U kan leveren, want daar gaat het om. Het moet niet alleen bruikbaar zijn, maar vooral een verbetering waarmee u efficiënter en eenvoudiger uw werk kunt doen. Daarom begint een gesprek altijd met kennismaking met uw bedrijf, wat is voor U belangrijk, uw doelstellingen, de bedreigingen en bovenal de kansen die er liggen. Een gesprek is altijd gelijkwaardigheid en gericht om gezamenlijk te beoordelen welke meerwaarde onze samenwerking kan hebben.

Naast IT heeft Ernst in een passie voor Mountainbiken en geeft in zijn vrije tijd mountainbike training aan kinderen van 8-12 jaar. Ernst vertelt: “Het is erg leuk om te doen en geeft inzicht hoe je met goede training en oefening mooie resultaten kunt behalen. Ik heb gemerkt dat de ervaring die ik als jeugdtrainer opdoe ook in mijn professionele werkzaamheden bruikbaar te zijn. Het geven van les aan kinderen dwingt mij om gestructureerd te denken en te plannen om het allemaal veilig te houden. Verder leert het mij om op een luchtige manier de verschillende karakters in een jeugdgroep te sturen en conflictjes op te lossen. De openhartigheid die kinderen hebben maakt het oprecht leuk. Het is een win-win activiteit dat mij naast persoonlijk plezier ook veel waardering bezorgd van kinderen en ouders.”

Partners