Massieve Internet Storing VS veroorzaakt door slecht beheer.

De grote internetstoring in de VS van 21 oktober 2016 is veroorzaakt door een grootschalige aanval van onbeheerde netwerkapparaten die in veel van onze bedrijfsnetwerken aanwezig zijn. Hieronder vallen Internet of Things ( IoT) apparaten waaronder koffiezetapparaten en intelligente verwarmingscontrollers, ook beveiligingscamera’s, netwerkprinters, een NAS, etc.

Dit soort uitbraken is mogelijk omdat te veel netwerkapparaten niet goed beheerd worden. Vaak staat nog het af-fabriek beheerwachtwoord in een printer of beveiligingscamera! Dan wordt het wel erg eenvoudig om deze apparaten via Malware stiekem te hacken zonder dat je er iets aan merkt. Op afroep van internet criminelen worden deze gehackte apparaten op een later moment ingezet om gelijktijdig massale aanvallen elders uit te voeren of om internet storingen te veroorzaken.

Het toont aan dat elk netwerk apparaat beheerd en beveiligd moet worden, en de security updates met regelmaat uit te voeren.

Heb je een vraag over netwerk-beveiliging of een netwerk / Wifi-probleem laat het mij gerust weten via een bericht, ik ben graag behulpzaam.

Achtergrond artikelen ter lering en vermaak:

https://www.nu.nl/internet/4339768/cyberaanval-vs-maakte-gebruik-van-internet-of-things-apparaten.html

https://thehackernews.com/2016/06/cctv-camera-hacking.html

https://www.theverge.com/2016/10/21/13362354/dyn-dns-ddos-attack-cause-outage-status-explained